Veenvaart Ahoy! 10 jaar veenvaart in Zuidoost-Drenthe: van Emmer-Compascuum naar Ter Apel

De jachthaven in Ter Apel
De jachthaven in Ter Apel © RTV Drenthe
De veenvaart bestaat dit jaar tien jaar. De vaarroute van Nieuw-Amsterdam naar Ter Apel maakte in 2013 het rondje Drenthe compleet met de bedoeling om meer toeristen naar de Veenkoloniën te trekken. Tien jaar later maakt RTV Drenthe vanaf het water de balans op: wat is er allemaal in de omgeving te doen, wat heeft de vaarrecreatie opgeleverd voor het gebied en wat kan er nog worden verbeterd aan het traject?
Vandaag het laatste traject van de veenvaart. Janet Oortwijn vaart met de snikke "Johannes Veldkamp" van Emmer-Compascuum naar Ter Apel om daar met Stoffer Appeldoorn en Albert Huizing van de Coöperatieve Vereniging Veenvaart in de haven de balans van 10 jaar veen-vaart op te maken.
Ook is er dan nog tijd voor een bezoekje aan Museum Klooster Ter Apel. Maar eerst treft ze in het centrum van Emmer-Compascuum Gerrit Bos van Plaatselijk Be-lang. Die heeft grootste plannen om de situatie bij de brug aan de pakken. Nu kunnen grote schepen daar niet keren, maar de plannen voor een oplossing liggen er.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.