BENE-League handbal, met daarin Hurry-Up, vier jaar langer door

De selectie van Hurry-Up werkt onder leiding van coach Joop Fiege een training af (Rechten: RTV Drenthe/Stijn Steenhuis)
De selectie van Hurry-Up werkt onder leiding van coach Joop Fiege een training af
HANDBAL - De Nederlands en Belgische handbalbonden hebben besloten vier jaar langer door te gaan met de BENE-League. De competitie, met daarin Hurry-Up uit Zwartemeer bestaat komend seizoen uit elf clubs, omdat Houten besloot terug te keren naar de eredivisie. In het seizoen 2021-2022 zal Nederland weer zes clubs afvaardigen.
Volgens het Nederlands Handbal Verbond was de toekomst van de competitie met de beste ploegen van Nederland en België allerminst zeker. "Die heeft zeker onder druk gestaan, mede door de coronacrisis. Het afgelopen seizoen werd niet afgemaakt, maar in het einde van het seizoen wordt de clubkas het meest gespekt", zei Bastiaan Bunnik namens de bond.
De bonden hebben de ambitie de competitie uit te laten groeien tot een "kwalitatieve opleidingscompetitie" met als doel onder meer internationals op te leiden. Er liggen plannen om ook een maximum aantal buitenlandse spelers op te stellen. De voorgaande seizoenen ging Hurry-Up in zee met veel buitenlandse spelers. Zo streken onder meer Litouwers, Kroaten en Tsjechen neer bij de oranjehemden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.