Podcast De Ring - kind van een Duitse soldaat

Deze week twee afleveringen van De Ring, waarin de moeder van Johan Schultingh op haar sterfbed eindelijk haar geheimen prijsgeeft, en Johan's leven ingrijpend verandert.

Op haar sterfbed vertelt de moeder van hoofdpersoon Johan Schultingh, na een leven lang zwijgen, aan haar zoon wat de Duitse soldaat Wolfgang Steinhauser voor haar betekende. Dat hij de enige was van wie ze ooit gehouden heeft; hoe zijn brieven door haar vader zijn achtergehouden en hoe ze een leven lang op hem gewacht heeft. Maar ook hoezeer Johan op hem lijkt.

Drenthe Toen-podcast De Ring deel 6

Hij zul weerom kommen en dan zulden wij trouwen... Hij hef niet iens weten dat ik zwanger van hum was. Dat much ik niet schrieven van mien pap. Wolfgang Steinhauser was mien man en is dat altied bleven."
Fragment uit De Ring.

Drenthe Toen-podcast De Ring deel 7

In hoofdstuk 6 overlijdt de moeder van Johan Schultingh. Op haar sterfbed vertelt ze Johan al haar geheimen. Maar alles weten maakt niet vrij. Met Johans werk, zo horen we in hoofdstuk 7 gaat het bergafwaarts, totdat hij overbodig wordt verklaard. Geld is er, meer dan genoeg zelfs. Maar Johan weet niet wat hij met zijn leven aan moet. Zonder werk, zonder doel en zonder vrienden. Totdat zich ineens een nieuwe kans aandoet.

Jans Polling schreef 'De Ring' (Rechten: RTV Drenthe / Sophie Timmer)

RTV Drenthe Podcasts

Drenthe Toen: Iedere zondag hoor je verhalen uit de Drentse geschiedenis bij Drenthe Toen. Historicus en presentatrice Sophie Timmer presenteert.

Binnen de Muren: Hoe is het leven in de gevangenis? Marjolein Knol dook gevangenis Esserheem in en sprak met gedetineerden en bewaarders.

Cassata: Zaterdags praat Margriet Benak met haar gasten over de politiek en actuele onderwerpen die spelen in Drenthe.

FC Emmen Podcast: Iedere maandag nemen verslaggevers René Posthuma en Niels Dijkhuizen met hun gasten het afgelopen weekend van FC Emmen door. Daarnaast is er ook plaats voor andere sport uit onze provincie.

Deel dit artikel: