Blijdschap om heropening sportscholen: 'Kom maar op, het is voor ons geen probleem'

Popping is benieuwd onder welke voorwaarden de sportscholen weer open mogen (Rechten: ANP/Robin van Lonkhuijsen)
Popping is benieuwd onder welke voorwaarden de sportscholen weer open mogen
Vanavond maakte premier Rutte bekend de heropening voor onder andere sportscholen te vervroegen. Per 1 juli mogen ze hun deuren weer openen, op voorwaarde dat het veilig kan.
Bij Simone Popping van Popping Sport in Emmen stromen de positieve reacties op het nieuws binnen. "We zijn uiteraard heel erg blij met dit besluit. Kom maar op, het is voor ons geen probleem. Wij waren er begin april al klaar voor", vertelt Popping blij.
Popping is benieuwd welke voorwaarden het kabinet aan de heropening van de sportscholen zal stellen. Ze denkt dat die voorwaarden vergelijkbaar zullen zijn als die voor de zwembaden, "dus thuis douchen bijvoorbeeld".
Popping, die haar sportschool al niet als 'die sportschool met veel hijgende en zwetende mensen' zag, vertelt: "Nu kunnen we ook die doelgroep die niet buiten kan sporten weer bedienen."

'Niet gekeken naar Rutte'

Ook mede-eigenaar Bouwina Harthoorn van Atlas Sport, met vestigingen in Balkbrug en De Wijk, is blij met de heropening in juni. "Ik heb niet naar het persmoment van Rutte gekeken, want dat is niet goed voor me", zegt ze. "Maar dat neemt niet weg dat hier gelukkig mee ben. Ik heb al meer reacties gehad dan normaal."
Momenteel is Atlas Sport alleen buiten actief. De sportschool binnen wordt nog coronaproof gemaakt. "Het protocol wordt zo vaak veranderd. Als 1 juli nadert, zien we wel wat de regels zijn. Anders blijf je bezig met aanpassingen."
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.