Oekraïner de cel in voor pinnen met gestolen pas

De man probeerde met de pas een Iphone van 850 euro af te rekenen.  (Rechten: ANP XTRA/Lex van Lieshout)
De man probeerde met de pas een Iphone van 850 euro af te rekenen.
Een 47-jarige man uit Oekraïne moet voor het pinnen met een gestolen pas een celstraf van drie weken uitzitten. Daarna hangt hem een voorwaardelijke celstraf van een week boven het hoofd, met als doel dat hij dit niet weer doet.
De man vond op 13 mei in een supermarkt in Emmen een bankpasje. In plaats van dat af te geven aan de politie, stak de man dat in zijn eigen zak. Hij kocht via contactloos betalen 30 euro aan beltegoed en een kilo vlees. In een telefoonwinkel probeerde de man een Iphone van 850 euro te betalen. Dat ging mis. De werknemer van de telefoonwinkel rook onraad. Hij wilde de politie bellen, maar werd zelf al door een agent gebeld. De dief was vanwege de eerdere transacties inmiddels in beeld.
De Oekraïner bekende de diefstal. Hij verblijft sinds een half jaar in Nederland. De man heeft geen verblijfsvergunning en is uitgeprocedeerd. Hij moet terug naar zijn geboorteland. Vanwege de coronacrisis gaat dit op dit moment niet.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.