ACV heeft selectie rond met komst verdediger Luka Prljić

VOETBAL - ACV heeft zich voor het komend seizoen versterkt met verdediger Luka Prljic. De 19-jarige verdediger uit Assen komt over van Jong PEC Zwolle. Met zijn komst heeft ACV de selectie rond voor het tweede avontuur in de Derde Divisie.

Prljic begon zijn loopbaan bij Achilles 1894, waarna hij werd uitgenodigd voor de voetbalschool van FC Groningen. Daar doorliep hij alle jeugdselecties en was hij vrijwel altijd aanvoerder. Als speler van FC Groningen onder 19 maakte Luka Prljic zijn debuut in de hoofdmacht in een oefenwedstrijd tegen De Graafschap (2018). Met Jong FC Groningen deed hij ervaring op met het voetbal in de derde divisie, het niveau waarop ook ACV het volgend seizoen gaat acteren.

De linksbenige verdediger, die ook met rechts uit de voeten kan, maakte deel uit van meerdere nationale selecties. Met Oranje onder 14 speelde hij interlands tegen Schotland en Tsjechië, met onder 15 tegen Oostenrijk. In de categorieën onder 16 en onder 18 bleef het bij een voorlopige selectie.

Het afgelopen seizoen kwam Prljic uit voor Jong PEC Zwolle. Daar kwam niet helemaal uit wat hij er van verwacht had. "Ik had graag meer minuten willen maken, maar moest regelmatig plaats maken voor spelers van het eerste die terugkwamen na een blessure."

Muhammed Yüksel en Toufik Faraouni

Eerder versterkte ACV zich al met aanvallers Muhammed Yüksel (Pelikaan S.) en Toufik Faraouni (d'Olde Veste'54). Daarnaast keert middenvelder Rutger Timmermans terug van een buitenlandse stage en maakt een andere middenvelder, Max Huisman, de overstap uit de B-selectie. Pieter Bijl, Matthijs Hardijk, Ramon Klok, Kevin Mennega en Leon Santema gaan ACV verlaten.

Selectie ACV

Daniël Schans, Robert Talens, Marco van der Heide, Remy Klaassens, Nande Wielink, Robin ten Wolde, Arjen Hagenauw, Jarno Deuring, Daan Smit, Ezra Schrijver, Justin Mulder, Koen Steg, Nick Westebring, Jim de Leeuw, Morten Otto, Ben Wormmeester, Mark Jagt, Nout de Groot, Pascal Huser, Gijs Jasper, Muhammed Yüksel, Toufik Faraouni, Max Huisman, Rutger Timmermans en Luka Prljic.

Lees ook:

Deel dit artikel: