Prorail heeft vlag halfstok op dag van begrafenis machinist

Machinisten rijden bij de overweg in Hooghalen stapvoets ter nagedachtenis aan hun collega (Rechten: Serge Vinkenvleugel/RTV Drenthe)
Machinisten rijden bij de overweg in Hooghalen stapvoets ter nagedachtenis aan hun collega
Spoorbeheerder ProRail heeft vandaag de vlag op het hoofdkantoor in Utrecht halfstok hangen. De 58-jarige machinist uit Hardenberg wordt vandaag begraven, hij kwam vorige week om het leven bij een ongeluk in Hooghalen.
"We geven hiermee op deze dag van de begrafenis uiting aan ons meeleven met de familie, betrokkenen en NS-collega's van de omgekomen machinist", schrijft het bedrijf. "Het tragische ongeval bij Hooghalen heeft ons allen diep getroffen. We wensen iedereen sterkte op deze verdrietige dag."
Vorige week vrijdag reed de trein van de Hardenberger op de volgeladen kar achter een trekker bij Hooghalen. Dat gebeurde op een onbewaakte spoorovergang. Nadat het spoor hersteld was, reden collega's stapvoets over de plek van het ongeluk. Dat eerbetoon zou tot aan de begrafenis volgehouden worden.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.