Door vernieling gedupeerde VV Dalen nu voor de tweede keer in korte tijd slachtoffer van inbraak

Bij voetbalvereniging Dalen vond begin deze week een inbraak plaats in een loods
Bij voetbalvereniging Dalen vond begin deze week een inbraak plaats in een loods © RTV Drenthe / vv Dalen
Bij een inbraak in een loods bij de voetbalvereniging in Dalen, hebben nog onbekenden begin deze week veel materiaal buitgemaakt. "Een aardige strop."
Zo zijn er onder andere een zitmaaier, een aanhanger en bladblazers gestolen, zegt voorzitter Martijn Heerkes. Het is de tweede keer in een half jaar tijd dat dit soort materiaal gestolen, legt hij uit. "Je moet nog maar zien dat je het ook weer terugkrijgt. Dit is een aardige strop voor de vereniging."
De inbraak in de loods naast het zogeheten vriendenveld vond volgens de vereniging vermoedelijk tussen maandag 12.00 uur en dinsdag 10.15 uur plaats.

Maatregelen niet voldoende

De maatregelen die de vereniging nam na de eerste inbraak, waren blijkbaar niet voldoende. "De eerste schatting is dat we zo'n 10.000 tot 15.000 euro aan spullen kwijt zijn. Dan ben je boos, teleurgesteld en verontwaardigd. Je hebt gewoon van andermans spullen af te blijven."
De vereniging heeft inmiddels de politie ingeschakeld en aangifte van de diefstal gedaan. "We gaan samen met de wijkagent kijken wat we ter plaatse kunnen doen om dit te voorkomen."

Camera's checken

De vereniging vraagt direct omwonenden van het sportpark om beelden van beveiligingscamera's te checken. "Want we willen heel graag meer nauwkeurig weten rond welk tijdstip de inbraak heeft plaatsgevonden." Ook als op de camerabeelden niets te zien is, wil de vereniging dat graag weten.
Begin deze maand had de voetbalvereniging ook al last van vernielingen. Op twee wedstrijdvelden en een trainingsveld werden bandensporen aangetroffen, vermoedelijk aangebracht door minderjarigen die met scooters over de velden zouden hebben gereden. Volgens Heerkes heeft de inbraak niets te maken met deze vernielingen. "Die daders hebben zich al gemeld en daarmee zijn we in gesprek."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.