Afhandeling ongeluk A28 duurt tot morgenmiddag: deel talud weggespoeld

Gat in de weg op de A28 bij Assen-Noord
De schade aan het viaduct bij Assen-Noord © Rijkswaterstaat
De afhandeling van het ongeluk op de A28 bij Assen gaat een stuk langer duren dan verwacht. Tijdens opruimwerkzaamheden is schade aan het asfalt ontdekt, schrijft Rijkswaterstaat. Hierdoor is de A28 bij Assen vanavond en morgenochtend deels afgesloten.
Door regenval is grond op het talud van het viaduct bij Assen-Noord weggespoeld. De weg is daardoor beschadigd geraakt. Uit foto's van Rijkswaterstaat blijkt onder meer een gat in het wegdek te zitten. Om erger te voorkomen is sinds vanochtend één rijstrook in zuidelijke richting dichtgegaan. Vanaf vanavond 19.00 uur tot morgenochtend 06.00 uur gebeurt dit ook in tegenovergestelde richting.
(Tekst gaat verder onder de foto's)

Omleidingsroute

"Morgenochtend van 09.00 uur tot 13.00 uur is wederom de A28 (beide richtingen) grotendeels afgesloten om het herstel definitief af te ronden", schrijft Rijkswaterstaat op X. "Met borden is een omleidingsroute aangegeven."
Het noodzakelijke reparatiewerk volgt op een ongeluk tussen Assen en Tynaarlo van vanochtend. Een auto botste bij Assen-Noord tegen de middenvangrail. Er vielen geen gewonden, wel was de weg bezaaid met modder en auto-onderdelen.
A28
Het ongeluk op de A28 bij Assen-Noord © Persbureau Meter

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.