Hoogeveen gaat mogelijkheden doorfietsroutes onderzoeken

Fietssnelweg Assen
Een fietssnelweg bij Assen (foto ter illustratie) © RTV Drenthe / Margriet Benak
Hoogeveen gaat onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor doorfietsroutes in de gemeente. Dat zijn bovengemiddeld brede paden die snel reizen per fiets aantrekkelijk moet maken.
Het gemeentebestuur doet dat naar aanleiding van een motie die werd ingediend tijdens de begrotingsbehandeling vanavond. Een aantal fracties stelt dat er met de komst van elektrische fietsen en speed-pedelecs grotere afstanden kunnen worden afgelegd.
Nu zijn er nog geen aantrekkelijke doorfietsroutes die Hoogeveen verbinden met bijvoorbeeld Emmen, Meppel, Coevorden en Beilen. Daarom vinden de ChristenUnie, de PvdA, SP, VVD, Gemeentebelangen en GroenLinks dat daar verandering in moet komen.

Fietsen is gezond

De huidige fietspaden zijn volgens de indieners niet ingericht op de snelheidsverschillen tussen gewone fietsen en bijvoorbeeld elektrische fietsen of speed-pedelecs. Ook vinden ze dat beweging gestimuleerd moet worden. De partijen zien liever dat mensen de fiets pakken dan de auto. De motie kon uiteindelijk rekenen op steun van de hele gemeenteraad.
Wethouder Roelof Bisschop (VVD) liet weten het een sympathieke motie te vinden. Het voorstel kan uitgevoerd worden. Volgens hem wordt er met meerdere gemeenten overlegd waar doorfietsroutes mogelijk kunnen zijn.
"Ze zijn nog bezig met het laatste stukje van de snelfietsroute tussen Assen en Groningen. Daarna komt Zuidwest-Drenthe ook een keer aan bod", liet Bisschop weten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.