Motie van wantrouwen tegen wethouder Midden-Drenthe uitgesteld

De motie van wantrouwen die door de fractie Gemeentebelangen Smilde, Beilen, Westerbork was ingediend tegen wethouder Anique Snijders (VVD) van de gemeente Midden-Drenthe is vanavond uitgesteld.

De partij vindt dat de wethouder niet goed functioneert en verwijt haar incompetentie. Onder andere over de geluidsmuur bij Spier, de bomenkap langs het Oranjekanaal en de aanleg van de rotonde bij afslag 30 die veel duurder werd dan begroot wil fractievoorzitter Charles de Haas antwoorden. "Niet alleen het bedrag, maar ook de communicatie er om heen richting raad is ver onder de maat. Een fout kan iedereen maken, maar hier is kristalhelder sprake van onvermogen, geen inzicht en duidelijk geen daadkrachtige wethouder."

Balen van de kosten

Op aanraden van oppositiepartij D66 werd de motie uitgesteld. Bij de eerstvolgende gemeenteraad komt namelijk pas de rotonde ter sprake. Ook zijn de vragen die de partijen Gemeentebelangen, ChristenUnie en de D66 stelden aan het college stelden, nog niet beantwoord.

Snijders verklaarde eerder al zelf ook ontzettend te balen van de opgelopen kosten van de rotonde. "Maar ook als we dit van tevoren hadden geweten dan hadden we dezelfde kosten gemaakt en daar hebben we wel een prachtige rotonde voor teruggekregen", vertelde zij. Op de motie van wantrouwen wilde de wethouder nog geen commentaar geven.

Lees ook:

Deel dit artikel: