Voorwaardelijke straf voor hooligan die Dost aanviel

Een rechter in Lissabon heeft de Portugese hooligan die in mei 2018 spits Bas Dost aanviel tijdens de training een voorwaardelijke straf opgelegd. De vechtersbaas gaf toe dat hij de Nederlander met een riem had geslagen. Voormalig FC Emmen-speler Dost liep daarbij een flinke hoofdwond op.

Tientallen relschoppers bestormden twee jaar geleden het trainingsveld van Sporting Portugal en gingen op de vuist met spelers en trainers. Daarbij werd ook met stokken en riemen geslagen. De 'fans' waren boos over de in hun ogen teleurstellende prestaties van de hoofdmacht.

Dost bleef

In totaal werden 44 personen aangeklaagd voor hun rol in de gewelddadige overval. Negen mannen werden tot 5 jaar cel veroordeeld, 29 anderen kregen een voorwaardelijke celstraf van 5 jaar. De toenmalige voorzitter Bruno de Carvalho werd vrijgesproken. Hij zou via social media zijn achterban hebben opgeroepen om de spelers en trainers een 'lesje' te leren, maar dat achtte de rechter niet bewezen.

Naar aanleiding van de zware incidenten op de training besloten trainer Jorge Jesus en spelers Rui Patricio en William Carvalho te vertrekken. Ook Dost wilde weg, maar ondertekende daarna alsnog een nieuw contract in Lissabon. In de zomer van 2019 verhuisde hij naar Eintracht Frankfurt.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
geweld voetbal Bas Dost Sporting Lisabon
Deel dit artikel: