Iris Stiekema maakt overstap naar Ajax Vrouwen

Iris Stiekema en Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax (Rechten: Ajax Vrouwen)
Iris Stiekema en Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax
VOETBAL - Iris Stiekema uit Emmen stapt komend seizoen over naar de Ajax Vrouwen. De 18-jarige aanvallende middenvelder speelde hiervoor twee seizoenen in het Talententeam van Ajax.
Stiekema begon haar carrière bij Bargeres, als enige meisje tussen de jongens. Daarna speelde ze ook nog bij de vrouwen van het Duitse Meppen en tussen de jongens van vv Emmen. Op haar vijftiende liet ze haar vertrouwde omgeving in Emmen al achter zich voor een voetbalcarrière in het westen van het land.
Via het regioteam van de KNVB werd ze opgepikt. Ze mocht naar het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) in Amsterdam. Nadat dat team werd opgeheven, kwam ze automatisch bij Ajax terecht.

Jeugdinternational

De Drentse voetbalster is ook al heel wat jaren jeugdinternational. Zo speelde ze afgelopen zomer met Oranje onder 17 het EK. De ploeg haalde de finale van het eindtoernooi waarin het na penalty's verloor van Duitsland.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.