Citylinebussen Assen rijden volgende week weer

(Rechten: RTV Drenthe)
(Rechten: RTV Drenthe)
De Cityline in Assen gaat vanaf 2 juni weer volgens dienstregeling rijden. De stadsbusjes reden sinds 22 maart niet meer vanwege het coronavirus.
Wel geldt er een aantal maatregelen in de bussen om reizigers en chauffeurs te beschermen tegen het virus. Net als overal in het openbaar vervoer is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht. Er zit een afscheidingsscherm tussen de passagiers en de chauffeur en mensen kunnen alleen contactloos betalen met hun pinpas. Er mogen maximaal drie reizigers tegelijkertijd in de bus zitten.

Nieuwe halte

De gemeente Assen heeft een nieuwe halte aan de dienstregeling toegevoegd. Voortaan kunnen mensen ook instappen in de wijk Diepstroeten, vlakbij café Lombok. De Cityline rijdt vier routes vanuit de verschillende wijken in Assen naar het centrum. De bussen zijn de vervangers van de grote stadsbussen en hebben een lage vloer, zodat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking gemakkelijk in kunnen stappen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.