Unieke promotie voor vv Buinen na inktzwart jaar

VOETBAL - vv Buinen promoveert voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de 4e klasse. De Drentse zondagclub, die dit jaar haar 75-jarig bestaan viert, kreeg vanmiddag het bevestigende telefoontje van de KNVB.

Voor de geelhemden betekent de promotie een mooi einde aan een inktzwart seizoen vanwege het overlijden van twee spelers vlak voor de start van de competitie. Bij het auto-ongeluk, na een oefenduel bij Pekelder Boys, raakten bovendien twee spelers zwaargewond.

Ondanks dat drama kende Buinen een ijzersterk seizoen in de 5e klasse E. Pas in december werd het eerst verloren en samen met Eext streed Buinen, tot het coronavirus roet in het eten gooide, om het kampioenschap. Op het moment dat de competitie werd beëindigd stond Buinen weliswaar bovenaan, maar had Eext een hoger gemiddeld aantal punten. En dus kreeg Eext afgelopen dinsdag al een telefoontje van de KNVB.

Buinen had zich na daarna al verzoend met nog een jaar in de vijfde klasse, tot vanmiddag dus het verlossende telefoontje kwam. "Wat zijn we als club ontzettend blij en trots!", aldus vv Buinen op Facebook.

Lees ook:

Deel dit artikel: