Eind goed, al goed voor Germanicus: promotie naar 1e klasse

VOETBAL - De verontwaardiging bij Germanicus was groot toen de KNVB dinsdag bekendmaakte dat niet de koploper van de 2e klasse L, maar de nummer 4 van de 2e klasse K promoveert naar de 1e klasse. Maar vandaag verdween de chagrijn van het gezicht van de Germanen, want ook de club uit Coevorden speelt volgend seizoen een klasse hoger.

Vanmiddag kreeg Germanicus de bevestiging per mail van de KNVB, waardoor de teller van Drentse promovendi inmiddels op 12 clubs staat. Eerder kregen ACV, Noordscheschut, Achilles 1894, Vitesse'63, Borger, Pesse, Peize, Sweel, BEW, Eext en Buinen een verlossend telefoontje van de nationale voetbalbond.

Aanvankelijk liet de KNVB alleen Jubbega promoveren uit de twee noordelijke 2e klassen. Die club stond op het moment van de uitbraak van het coronavirus weliswaar op de 4e plek, maar had een hoger gemiddeld aantal punten dan de top 3 uit de 2e klasse K. Ook was het gemiddelde van Jubbega hoger dan dat van Germanicus, de koploper in de 2e klasse L. 'Een subjectieve meting', vond menigeen binnen Germanicus. Maar de verbazing en het onbegrip heeft inmiddels plaatsgemaakt voor blijheid. Na vier jaar in de 2e klasse keren de mannen van trainer André Mulder terug in de 1e klasse.

Lees ook:

Deel dit artikel: