Prairiehond uit dierenpark Wildlands op avontuur in wijken Emmen

Een prairiehond uit dierentuin Wildlands is gisteren in Emmen op avontuur geweest. Hij ontsnapte uit zijn verblijf en zette het op een lopen richting de wijken Noordbarge en Bargeres.

Het dier werd onder meer gespot in een achtertuin in Bargeres en op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Noordbargerstraat.

Terug? Mooi niet!

Medewerkers van de Dierenambulance Zuidoost Drenthe hoorden dat het dier op de parkeerplaats van een supermarkt gezien was. Daar aangekomen bleek de eigenaar van een fietsenzaak de prairiehond al te hebben gevangen, maar die gevangenschap duurde niet lang. Bij het overplaatsen naar een van de transportbakken van de dierenambulance, pakte het zijn biezen en rende er weer vandoor.

De snelle prairiehond, nog geen zin om weer terug naar huis te gaan, wist nog een tijd uit handen van de medewerkers van de dierenambulance te blijven. Met grote netten en hulp van een omstander is het dier uiteindelijk toch gevangen en terug naar de dierentuin gebracht.

Prairiehonden ontsnappen vaker

Het is niet de eerste keer dat een prairiehond uit de dierentuin is ontsnapt. In juli vorig jaar dook er eentje op in het kantoor van Toerist Info Emmen. Een woordvoerder van Wildlands vertelde toen dat de dieren wel vaker ontsnappen, omdat ze vrij rondlopen in een gedeelte van het park. Soms lopen de dieren over het rooster heen en kunnen ze weglopen. Dat een dier de dierentuin verlaat, gebeurt alleen niet zo vaak.

Meer over dit onderwerp:
Emmen Wildlands prairiehond ontsnapt
Deel dit artikel: