Invaller Dost belangrijk voor Frankfurt tegen Weghorsts' Wolfsburg

VOETBAL - Echt blij leek hij niet, of hij had gewoon respect voor de club waar hij zo vaak zo belangrijk voor was. Hoe dan ook, zonder te juichen liep Bas Dost, na zijn assist op de winnende goal voor Eintracht Frankfurt tegen Vfl Wolfsburg, terug naar de middellijn. Frankfurt won met 2-1 en deed in een wedstrijd met een Drents tintje uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga.

Dost kwam een kwartier voor tijd in het veld bij een 1-1 tussenstand en was belangrijk voor zijn team: de Nederlander gaf de assist bij de 1-2 van Daichi Kamada.

Eerste helft voor Wolfsburg

Wolfsburg kreeg in de eerste helft de meeste kansen, maar Frankfurt kwam kort voor rust op voorsprong door een benutte strafschop van André Silva. Binnen een kwartier in de tweede helft had Wolfsburg de 1-1 op het scorebord gezet. Na een scherpe vrije trap van Maximilian Arnold kopte Kevin Mbabu raak.

Waar een kwartier voor tijd de ene oud FC Emmen-spits (Bas Dost) binnen de lijnen kwam om Frankfurt alsnog de zege te bezorgen, werd een andere oud FC Emmen-targetman (Wout Weghorst) bij Wolfsburg naar de kant gehaald. De inbreng van Dost bleek de gouden zet, want het was uitgerekend de invaller die met een assist op Kamada belangrijk was voor de Frankfurter zege.

Frankfurt neemt door de driepunter afstand van de gevarenzone en staat twaalfde. Voor Wolfsburg was het een slechte beurt in de strijd om een Europees ticket. De ploeg blijft zesde, maar zag het Hoffenheim van trainer Alfred Schreuder door een overwinning op Mainz 05 op een gelijk aantal punten komen.

Deel dit artikel: