Gerben Mos over de helft: 'Last van de maag maar verder ok'

MOUNTAINBIKEN - Gerben Mos (29) was rond 12.45 uur vanmiddag halverwege zijn sponsor-hunebeddentocht. De inwoner van Meppel rijdt vandaag voor Grootverzettegenkanker 350 kilometer op z'n mountainbike langs alle 52 Drentse hunebedden.
"Het gaat goed. Maar ik heb last van m'n maag", zegt Mos in Rolde. "Ik zit dik zeven uur op de fiets en heb 180 kilometer op de teller."
Het parcours werkt nog niet echt mee. Door de droogte zijn veel paden zwaar en mul. Ook staat er een flinke wind. "In het open stuk bij Balloo reed ik nog maar 21 kilometer per uur. Dat is niet echt motiverend", lacht Mos.

Strijd tegen kanker

De renner van het Mijn BAD -Liv/Giant-mountainbiketeam is vanmorgen om half zes in Darp van start gegaan voor zijn sponsortocht. De strijd tegen kanker raakt hem extra omdat zijn vader vier jaar geleden overleed aan alvleesklierkanker.

Finish

Mos hoopt vanavond rond 20.00 uur te finishen bij hunebed D54 in Darp. Dat is 100 meter van de D53 af, waar hij vanmorgen van start is gegaan.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.