Forse ontslagronde bij Scania treft mogelijk ook Meppel

Bij vrachtwagen- en bussenmaker Scania dreigen duizenden banen te verdwijnen door de coronacrisis. Eventuele ingrepen zullen mogelijk ook voelbaar zijn bij de vestiging in Meppel.

Door de coronacrisis is de vraag naar vrachtwagens en zware bestelauto's ingestort. In een verklaring rept Scania van 5000 banen die komen te vervallen, waarvan maximaal 1000 op het hoofdkantoor in Zweden. Waar en hoe de overige banenreducties plaatsvinden is nog niet bekend.

Overleg met vakbonden

Het bedrijf, dat ook industrie- en scheepsmotoren maakt, gaat daarvoor in overleg met vakbonden. De onderneming heeft wereldwijd ongeveer 50.000 medewerkers in dienst. Het bedrijf heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan honderd landen.

In Nederland telt Scania circa 3000 medewerkers verdeeld over de fabrieken in Zwolle en Meppel en veertig verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scania-fabriek ter wereld. Verschillende Scania-vestigingen, waaronder in Nederland, stopten eerder vanwege de crisis al tijdelijk het productieproces.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
economie Meppel vrachtwagens Scania industrie
Deel dit artikel: