Horeca in Coevorden weer open na fatale brand

De deuren van de horeca in Coevorden gaan vandaag weer open, na de brand gisteren boven café 't Geveltje waarbij iemand om het leven kwam.

"Iedereen gaat vandaag weer open. Gisteren zijn we uit respect dicht gebleven", zegt Bas Spang van Café Restaurant Candia. Hij voert namens de Coevorder horeca het woord. "Vandaag begint dan toch het 'gewone' leven weer, hoe hard dat ook klinkt. Maar op een gegeven moment moet je verder." De zaak van Spang is vandaag trouwens niet geopend. "Ik ben op dinsdagen altijd dicht. Dat heeft niets met de situatie te maken."

Lunchroom De Ganzenhoedster is weer in bedrijf (Rechten: RTV Drenthe/Janet Oortwijn)

Identiteit slachtoffer en oorzaak brand

In de nacht van zondag op maandag brak rond een uur of drie brand uit boven 't Geveltje aan de Friesestraat in Coevorden. Al snel werd duidelijk dat er een persoon werd vermist. Het lichaam van het slachtoffer werd na het blussen van de brand in het pand aangetroffen. De politie laat weten dat de identiteit van het slachtoffer nog niet is vastgesteld, vermoedelijk gaat het om de kroegbaas van 't Geveltje. Ook is nog niet bekend hoe de brand ontstaan is.

Bloemen voor 't Geveltje in Coevorden (Rechten: RTV Drenthe/Janet Oortwijn)

Gebruik jij de RTV Drenthe-app al?

Mooi! Dan volg je heel gemakkelijk het laatste nieuws uit Drenthe 24 uur per dag.

Heb je de app nog niet? Download hem dan nu hier voor Apple en hier voor Android.

Meer over dit onderwerp:
brand Coevorden Het Geveltje
Deel dit artikel: