Ruim 2 ton subsidie voor nieuwe plastics van Emmer bedrijf

Het bedrijf Senbis in Emmen krijgt subsidie om nieuw bioplastic te ontwikkelen. Het plastic moet afbreekbaar zijn en sterker dan de plastics die tot nu toe gemaakt worden. Het bedrijf krijgt 50.000 euro van de provincie Drenthe en 180.000 euro Europees geld, dat via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland verdeeld wordt.

Senbis ontwikkelt producten waarin bioplastics gebruikt worden. Directeur Gerard Nijhoving: "We merken nu dat we tegen grenzen aanlopen, omdat de huidige bioplastics vaak niet sterk genoeg zijn. Als het ons lukt om zo'n type bioplastic te ontwikkelen dan is dat revolutionair."

Volgens de provincie draagt de subsidie bij aan werkgelegenheid in de groene economie. Daarin is volgens gedeputeerde Brink een belangrijke rol weggelegd voor Emmense chemiebedrijven. "Het is een cluster met veel innovatieve bedrijven. Met name op het gebied van bioplastics en circulariteit van plastics vinden er mooie ontwikkelingen plaats, waarbij diverse Drentse bedrijven betrokken zijn", aldus Brink.

Senbis maakte eerder afbreekbare kunstgraskorrels. Die wereldprimeur werd vorig jaar in gebruik genomen op de velden van SC Erica.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Emmen plastic subsidie kunstgras Senbid
Deel dit artikel: