Dost speelt zich met Eintracht Frankfurt bijna veilig

VOETBAL - Net als afgelopen weekend zat er vanavond voor Bas Dost niet meer in dan een invalbeurt voor zijn club Eintracht Frankfurt op bezoek bij Werder Bremen, maar de oud-spits had wederom een aandeel in een treffer en belangrijker: door de 3-0 zege is Frankfurt zo goed als veilig.

Frankfurt heeft nu 35 punten uit 29 duels, waarmee de ploeg op plek 11 staat in de Bundesliga. Het gat naar de degradatiezone is nu zeven punten en dat met nog 5 wedstrijden te spelen.

Een kwartier na de pauze brak Frankfurt-spits André Silva de wedstrijd open. De Portugees kopte raak na een afgemeten voorzet van Filip Kostic. Bremen probeerde daarna aan te zetten, maar kwam simpelweg kwaliteit tekort. Bas Dost kwam in de 77ste minuut binnen de lijnen en droeg vier minuten later zijn steentje bij. Hij verlengde bij de eerste paal een hoekschop waarna Stefan Ilsanker welgeteld 18 seconden na zijn invalbeurt voor de 0-2 tekende. De Oostenrijker zorgde in de slotminuut ook voor de derde treffer van de avond. Opnieuw verzorgde een Nederlander de assist: Jonathan de Guzman, die vlak voor tijd inviel, slingerde de bal met een prachtige vrije trap op het hoofd van Ilsanker: 0-3.

Deel dit artikel: