Stelling: Ik durf wel een buitenlandse vakantie te boeken

De zomervakantie komt eraan en misschien komen je vakantiewensen voor dit jaar toch nog uit. Vanaf 15 juni hoopt het kabinet een 'geel reisadvies' voor twaalf landen te kunnen geven. En dat betekent dat we weer in het buitenland op vakantie mogen. Maar ga je dat ook doen?

Het gaat alleen om landen binnen de EU en landen die behoren tot Caribisch Nederland. Een 'geel reisadvies' betekent dat vakantiereizen naar dat land mogelijk zijn, maar je wel moet opletten voor risico's. Het veiligheidsrisico in deze landen is wat betreft corona vergelijkbaar met het risico in ons eigen land.

Dankzij de maatregel van het kabinet kunnen we onder meer op vakantie naar populaire vakantielanden als Duitsland, België, Italië en Kroatië. Binnen enkele weken komen daar waarschijnlijk landen bij als Frankrijk, Oostenrijk en Griekenland bij. Maar als de situatie rond het coronavirus in die landen weer verergerd, dan kan het reisadvies weer worden opgeschaald naar 'oranje'. Mocht je dan in het buitenland zitten, dan moet je zelf er voor zorgen dat je thuiskomt. Nederland stuurt geen repatriëringsvluchten, zo liet Rutte tijdens de persconferentie gisteren weten.

Wat ga jij deze zomer doen? Durf je nu een reis te boeken naar het buitenland? Of vind je dat onverstandig?

Meer over dit onderwerp:
stelling vakantie corona
Deel dit artikel: