Opgepakte agent politie Noord-Nederland had 1 kilo coke in zijn auto

De man is maandag aangehouden (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
De man is maandag aangehouden
De medewerker van de politie Noord-Nederland die maandag werd aangehouden blijkt een agent te zijn. Volgens het Openbaar Ministerie had de man een kilo cocaïne in zijn auto. In zijn woning is een grote hoeveelheid contant geld gevonden.
De agent, een 30-jarige man, is buiten functie gesteld en geschorst. De rechter-commissaris heeft vandaag besloten dat hij nog veertien dagen langer in voorarrest blijft.

Meerdere misdrijven

Afgelopen maandag maakte de politie bekend dat de man is aangehouden en meerdere misdrijven zou hebben gepleegd. Volgens de politie wordt de medewerker verdacht van witwassen en het in het bezit hebben van verdovende middelen. Daarnaast is er sprake van 'ernstig plichtsverzuim'.
Het onderzoek naar de man is nog in volle gang.
Volgens meerdere media zou de verdachte agent een voetbaltalent zijn. Zo meldt de Telegraaf dat hij speelt in het elftal van de politie. Ook zou de agent in het seizoen 2013-2014 bij voetbalclub ACV in Assen gespeeld hebben.
<p><strong>Gebruik jij de RTV Drenthe-app al?</strong></p><p>Mooi! Dan volg je heel gemakkelijk het laatste nieuws uit Drenthe 24 uur per dag.</p><p>Heb je de app nog niet? Download hem dan nu <a href="https://apps.apple.com/nl/app/rtv-drenthe/id421357035">hier voor Apple</a> en <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.rtvdrenthe.android">hier voor Android</a>.</p>

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.