Docenten verrassen geslaagde leerlingen

De geslaagde leerlingen van het Dokter Nassau College uit Norg stonden vandaag wel even raar te kijken. Een optocht van docenten ging namelijk door Noord-Drenthe om alle geslaagden te feliciteren.

De docenten kwamen niet met lege handen, want de leerlingen konden rekenen op gebak, (alcoholvrije) champagne, een vlag, t-shirt en voorlopige cijferlijst. In de laatste auto zat een fotograaf die de geslaagden portretteerde bij hun voordeur.

'Grappig hoe ze dit gedaan hebben'

"We wilden de leerlingen graag verrassen, maar dat moet natuurlijk wel volgens de richtlijnen. Ze hebben natuurlijk geen officieel moment op school waar ze naartoe kunnen leven. Daarom leek het ons heel leuk om in een karavaan van auto's bij ze langs te gaan", vertelt docente Kim Kootstra.

De leerlingen reageren verrast op het onaangekondigde bezoek. "Mijn docent Nederlands belde twee minuten voordat ze de straat inkwamen dat ik even naar buiten moest komen", zegt een leerlinge. "Toen ik al die toeters en muziek hoorde dacht ik al bij mezelf: 'Haha, dat moet vast mijn school zijn.' Maar het is echt grappig hoe ze dit gedaan hebben, heel leuk."

Ook de leerlingen van het Hondsrug College in Emmen kregen vandaag bezoek. Docenten kwamen met een heel feestpakket de geslaagden feliciteren. Voor Jennifer van Berge was het een extra feestelijke dag. Vorig jaar zakte zij, mede door stress, voor haar diploma. Nu ze vanwege het coronavirus geen eindexamen kon doen, slaagde ze wel.

Deel dit artikel: