Noordenveld huisvest Oekraïense vluchtelingen op Norger camping

Camping Molenduin
Camping Molenduin © RTV Drenthe / Mathijs Renkema
De gemeente Noordenveld gaat vluchtelingen uit Oekraïne opvangen op camping Molenduin in Norg. Het gaat om een verblijf van maximaal zestig mensen voor de duur van één jaar, met een optie voor nog een jaar verlenging. Dat heeft de gemeente laten weten in een brief aan omwonenden van het recreatieverblijf.
De vluchtelingen komen rond de jaarwisseling naar Norg, waar vijftien chalets staan voor huisvesting. Noordenveld is continu op zoek naar opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen, benadrukt wethouder Alex Wekema (PvdA/GroenLinks).

Chalets extra welkom

De huisjes op de Norger camping zijn extra welkom omdat de opvang in het Fletcher Hotel in Roden per 1 januari stopt. Hiervandaan werden vluchtelingen eerder al overgeplaatst naar woonlocaties op de gemeentewerf en voormalig dierenartspraktijk Hopmans.
De gemeente geeft binnenkort toelichting op de opvangplannen tijdens een informatiebijeenkomst voor omwonenden van Molenduin. De campingeigenaren en een delegatie van de gemeente, onder wie wethouder Wekema, zijn hierbij aanwezig. De bijeenkomst is maandagavond 27 november in Bospaviljoen De Norgerberg.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.