Fonhof trekt zich terug als kandidaat-Kamerlid 50PLUS: 'Blijft maar rommelen in partij'

jan fonhof 50PLUS
Jan Fonhof trekt zich terug als kandidaat kamerlid 50PLUS © RTV Drenthe
Jan Fonhof uit Smilde zal geen zitting nemen in de Tweede Kamer als hij woensdag wordt verkozen als kamerlid voor 50PLUS. Dat laat de nummer 7 van de kandidatenlijst van de ouderenpartij vanmiddag weten. Hij trekt zich terug als kandidaat en zegt daarbij zijn partijlidmaatschap per 1 december aanstaande op.
De voormalig lijsttrekker van 50PLUS Drenthe zegt geen kandidaat-Kamerlid meer te willen zijn. "Reden voor deze stap is het feit dat het binnen 50PLUS blijft rommelen; constante ruzie op met name het persoonlijke vlak en als hoogtepunt het afvoeren van een kandidaat-Kamerlid door de politie op het chaotisch verlopen partijcongres van 30 september", schrijft hij.

Affaires in dna van partij

Volgens Fonhof zitten 'affaires inmiddels in het dna van de partij'. Hij geeft aan zich hier niet meer mee te kunnen en willen verenigen.
Fonhof: "Ik heb bewust afgewacht óf en hoe de stabiliteit mogelijk zou kunnen terugkeren, maar helaas is hiervan tot nu toe weinig of niets gebleken. Na het incident op de ALV (algemene ledenvergadering, red.) in Ede heb ik me beraad op het partijlidmaatschap en mijn kandidatuur als kamerlid. Het was geen overhaast besluit."
Op basis van de meest recente peilingen loopt 50PLUS nog altijd het risico uit de Kamer te verdwijnen. De partij komt niet verder dan 0 tot 1 zetels.
50Plus Assen verbrak al eerder samenwerking
50Plus Assen verliet vorige maand al de moederpartij. Dat werd besloten vanwege de verkiezing van het eerder geroyeerde partijlid Gerard van Hooft tot lijsttrekker. Volgens de Asser fractievoorzitter Clemens Otto werd er daarmee een 'coup gepleegd' op 50PLUS. Over een alternatief voor 50PLUS Assen wordt na de verkiezingen een knoop doorgehakt.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.