Festivals Pearl Village en Weijdepop Dalen stoppen samenwerking

Pearl Village Festival
Bezoekers van het festival © Pearl Village Festival
Pearl Village en Weijdepop in Dalen hebben een streep gezet door hun samenwerking. Volgens de organisatie is 'na goed evalueren en overleg over de toekomst besloten dat er in de huidige samenstelling geen Pearl Village Festival & Weijdepop meer georganiseerd zal worden'.
Weijdepop werd in 2015 voor het eerst georganiseerd door vijf vrienden uit Dalen. Een jaar later werd het aangevuld met Pearl Village, bedacht door Jory Bosch en Frank Egberink. Dat festival was goed voor 400 bezoekers.
Uiteindelijk verwelkomde Pearl Village & Weijdepop 4.500 bezoekers per dag. De afgelopen jaren werd ook het festivalterrein uitgebreid van één feesttent naar vier verschillende podia met tientallen artiesten.
Dit jaar dreigde het festival niet door te gaan, nadat enkele dorpelingen naar de rechter waren gestapt vanwege overlast. Na een aantal gesprekken tussen buurtbewoners, de organisatie en de gemeente Coevorden ging het licht alsnog op groen.
Los van elkaar gaan Stichting Weijdepop en Stichting Pearl Village verder met het organiseren van evenementen in of rondom Dalen. "Wat dit betekent voor 2024 is op dit moment nog niet duidelijk", schrijft het bestuur.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.