Kijktip: Drents succes tijdens de Ronde van Drenthe in 2012

WIELRENNEN - TV Drenthe zendt vanavond een samenvatting uit van de 50ste Ronde van Drenthe uit 2012. De jubileum-editie kreeg bij de mannen een Drentse winnaar, Bert-Jan Lindeman. Bij de wereldbekerwedstrijd van de vrouwen won veelvraat Marianne Vos. De uitzending, in het kader van RTV Drenthe Nostalgie Sport, begint om 18:24 uur.

De pas 22 jonge Chantal Blaak eiste in 2012 een hoofdrol op. Ze reed lang solo aan de leiding van de wereldbekerwedstrijd en werd pas op de Col du Vam teruggepakt. Een kleine groep met alle favorieten reed naar Hoogeveen, waarna Vos de sprint won. Achter Vos werd Kirsten Wild twee, voor Emma Johansson.

Drents succes

Bert-Jan Lindeman werd vooraf al als één van de kanshebbers op winst gezien, maar moest veel werk verrichten om de diverse vluchtpogingen ongedaan te maken. Op de Col du Vam plaatste Lindeman een versnelling, waarna alleen Guillaume Boivin de Drent kon volgen.

Lindeman en de Canadees werkten goed samen en werden niet meer achterhaald. In de sprint was Lindemen duidelijk de sterkste en won de 50ste editie van de Albert Achterhes Profronde. Op ruime achterstand werd de Deen René Jørgensen derde.

De uitzending van RTV Drenthe Nostalgie Sport begint even voor half zeven en wordt de hele avond herhaald.

Deel dit artikel: