Jannes-fans uren in de rij voor fandag: 'Of je nou fan bent, of een borrel op hebt, het blijft gezellig'

Jannes
Jannes tijdens de fandag in Assen © Quido van Hien
Ze staat helemaal vooraan de lange rij, die binnen in de Bonte Wever in Assen begint en helemaal tot en met het einde van de parkeerplaats buiten loopt. Al voor negen uur 's ochtends stond ze er. Urenlang, want om iets na één uur in de middag gaan de deuren van de zaal pas open.
"Vooral zijn muziek raakt mij enorm. Hij is echt een feestmaker", vertelt deze Jannes-fan over haar idool. "Het maakt niet uit of je gewoon fan bent of een borrel op hebt. Het blijft gezellig, en dat vind ik enorm belangrijk."
Binnen in de zaal is het een groot feest. Daar heeft ze de vier uur wachten wel voor over. Jannes speelt er oude bekende nummers, maar ook nieuwe songs van zijn nieuwe album "Liefde is meer".
"Een nieuw album is voor mij toch altijd heel belangrijk", vertelt Jannes. "Wat jaren terug was niets mogelijk met fanclubdagen en presentaties, in verband met corona. Nu, drie jaar later kan het weer. Mensen uit heel Nederland zijn gekomen, zelfs uit België. Misschien zijn er wel 2000 mensen. De fans hebben er heel lang op gewacht. Ze leven er naar toe, lees ik in de reacties op sociale media."
Fans genieten van nieuw album van Jannes
Behalve dat de fans genieten van Jannes zijn klassiekers en nieuwe songs, geniet de zanger uit Emmen zelf ook. "Een dag als deze betekent voor mij heel veel. Het betekent weer mensen zien, fans die ik door de jaren heen heb ontmoet, ook die een poosje zijn weggebleven. Je ziet ze weer en kan ze weer omarmen."
Na afloop neemt hij dan ook ruim de tijd voor zijn fans. Hij gaat pas weg als de laatste een handtekening heeft gekregen. "Je wilt graag mensen verblijden met een album, een fysiek album. En met een dag als deze kan je signeren, mensen zien en spreken. De hele fanbase komt dan samen."
Al hoeft niet iedereen een handtekening van Jannes. Een andere vrouw, die vooraf zeker een uur in de rij staat om naar binnen te mogen, zegt dat ze "niet nog een keer anderhalf uur in de rij gaat staan voor een handtekening." Nee, zij danst gewoon op de muziek, totdat het is afgelopen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.