Hier kun je stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen

Stembureau
Wegwijzer voor de ingang naar een stembureau (foto ter illustratie) © ANP
Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan, maar morgen kunnen we naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In Drenthe zijn 344 stembuslokalen geopend.
Dat aantal ligt iets lager dan in 2017, de laatste landelijke verkiezingen vóór de coronapandemie. In dat jaar kon je op 350 locaties je stem uitbrengen.
Verspreid over het land zijn er morgen ruim 9.800 stemlokalen geopend, zo blijkt uit een verzameling van Open State Foundation, dat alle gemeenten vroeg om stemlocaties door te geven. Nederland telt ruim 13,3 miljoen kiesgerechtigden.
Bekijk hieronder waar in Drenthe een stemlokaal is geopend. Bij het aanklikken van een locatie volgt meer informatie over openingstijden en beschikbaarheid voor mindervaliden. Het verhaal gaat verder onder het kaartje.
Van alle Drentse gemeenten huisvest Emmen (64) de meeste stemlokalen, gevolgd door Assen met 44. In 'plattelandsgemeenten' als Noordenveld (21), Midden-Drenthe (20) en Westerveld (17) kun je op een stuk minder plekken het stemformulier rood inkleuren.
Vergeleken met 2017 komt er in elke gemeente minimaal één stembureau bij, afgezien van Assen (-10) en Emmen (-14).
In absolute aantallen hebben de grote Nederlandse gemeenten Amsterdam (442), Rotterdam (378), Den Haag (277) en Utrecht (217) de meeste stemlokalen.
Meer informatie over de geopende stemlokalen vind je hier.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.