GGD Drenthe start weer met de HPV-vaccinaties

De HPV-vaccinaties worden weer hervat  (Rechten: ANP/Koen van Weel)
De HPV-vaccinaties worden weer hervat
Veel meisjes in Drenthe hebben deze week weer een oproep ontvangen voor de HPV-vaccinatie. De GGD Drenthe gaat deze vaccinaties eind juni en begin juli weer toedienen. Vanwege het coronavirus werd dit een tijdje uitgesteld.
De vaccinaties worden dit jaar anders georganiseerd, vertelt een woordvoerder van de GGD: "We organiseren kleinschalige spreekuren per gemeente. Op de uitnodigingen staat een tijd. We vragen de jongeren op tijd te komen, zodat we ze één voor één kunnen oproepen en zo anderhalve meter afstand kunnen bewaren." Volgens de woordvoerder worden er ongeveer vijf meisjes per vijftien minuten gevaccineerd; eerder lag dat aantal hoger.
Niet alleen de HPV-vaccinatie, maar ook de meningokokkenvaccinatie en DTP- en BMR-vaccinaties werden uitgesteld. "De meningokokkenvaccinatie hebben we in mei en juni alweer opgestart, omdat dat een ziekte is die toch vrij veel voorkomt", vertelt de woordvoerder van de GGD. "Na deze ervaring kunnen we nu ook beginnen met de HPV-vaccinaties."
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>