Robert van Beek uit Emmen maakt winnend portret van Olcay Gulsen: 'Het was een feestje'

Robert van Beek
Robert van Beek schildert portretten, onder andere van zijn kleinkinderen © RTV Drenthe / Esmée Söllner
Wie afgelopen weekend naar het televisieprogramma Sterren op het Doek heeft gekeken, weet het al. Robert van Beek uit Emmen schilderde het winnende portret van Olcay Gulsen.
Voor Van Beek was het een hele ervaring, die hij niet snel zal vergeten. "Heel erg leuk, maar ook heel erg spannend. Vooral de eerste draaidag, daarna was het een feestje", zegt hij. Maar makkelijk was het niet, vertelt de kersverse winnaar. "Je moet ook nog presteren en dat maakte het spannend. En daarnaast staat er ook nog een camera dicht op je gericht. Dan moet je toch doen alsof je dat gewend bent."

'Heel Nederland kijkt'

Het portret hangt nu in het huis van de moeder van Olcay Gulsen. Ondanks de spanning, is Van Beek zeer tevreden met het eindresultaat. "Je hebt toch het gevoel dat heel Nederland zit te kijken en je moet een beetje je kunstje doen. Maar de productie van het programma stelde ons op ons gemak en dat was fijn."
En als je dan op landelijke televisie bent, krijg je ook veel reacties, merkt Van Beek. "Ik krijg ook berichten van mensen die ik al tijden niet meer heb gesproken. Die mailen dan ineens en willen weer afspreken. Maar ook mensen van de sportclub, die niet eens wisten dat ik schilderde."

Kleinkinderen

Van Beek schildert al vanaf zijn achttiende, maar sinds er kleinkinderen zijn is hij fanatieker. "Die wilde ik graag geportretteerd hebben, dus dan ga je er meer mee bezig", zegt hij lachend. En naast zijn kleinkinderen, staat er ook een mooi portret van zijn vrouw naast zijn schilderezels. "Zij is mijn steun."
Bent u benieuwd naar het atelier van Robert van Beek? RTV Drenthe ging bij de Emmenaar langs. Kijk hieronder de video om te zien hoe hij te werk gaat in zijn atelier.
Robert van Beek uit Emmen maakt winnend portret van Olcay Gulsen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.