Boze kermisexploitanten naar het Malieveld

Kermissen vallen onder het evenementenbeleid en mogen daardoor niet voor 1 september weer plaatsvinden.  (Rechten: Pixabay)
Kermissen vallen onder het evenementenbeleid en mogen daardoor niet voor 1 september weer plaatsvinden.
Kermisexploitanten uit het hele land gaan donderdag naar Den Haag om te demonstreren tegen het coronabeleid van het kabinet. Ook uit Drenthe gaat een delegatie naar het Malieveld.
De kermissen vallen onder het evenementenbeleid van het kabinet en mogen daardoor niet voor 1 september weer plaatsvinden. Tot onvrede van de kermisexploitanten. Een motie van Kamerlid Wybren van Haga om de kermissen eerder open te laten gaan, haalde het niet.

'We willen gewoon aan het werk'

Tegen het einde van de ochtend zijn de kermisexploitanten van plan te verzamelen op het Malieveld om daar hun attracties uit te stallen. Een van hen is Johnny Roulaux uit Assen. "Sinds oktober heb ik geen inkomsten meer. Ik heb voor 13.000 euro aan pluche teddyberen binnen staan. Het is alles wat ik heb, we moeten ons laten horen."
De kermisexploitanten eisen perspectief van de overheid. Ze willen een datum horen waarop ze open kunnen. Roulaux: "Als je thuiszit gaat het hard met het geld. We willen gewoon weer aan het werk."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.