Ruim 50 jaar oud stappaleis tegen de vlakte: sloop Boogie Bar gestart

Sloop Boogiebar
De sloop van de Boogie Bar startte eerder deze week © Sander Foekens
Gulzig nemen de graafmachines grote happen uit de westelijke muren van de Boogie Bar in Barger-Oosterveld. De befaamde discotheek vindt na ruim een halve eeuw zijn definitieve einde. Tegen de Kerst zit de sloop er op. Na de jaarwisseling wordt op diezelfde locatie gestart met de bouw van een wooncomplex met 13 appartementen.
Begin 2021 kochten ontwikkelaars en broers Henk en Gert-Jan ten Napel de Boogie Bar en lanceerden een plan voor woningbouw. Aanvankelijk overwogen zij nog om de oude disco te verbouwen, maar daar zagen ze vanaf. De tand des tijds had te hard toegeslagen in de disco. Sloop bleef als enige optie over. Het plan van de gebroeders Ten Napel behelsde de bouw van een complex met drie bouwlagen en dertien appartementen. De bovenste twee woningen zijn penthouses.

Lekker dichtbij

Twee weken geleden waren de vergunningen binnen, maar het is niet Ten Napel die gaat bouwen. Vorige week gaven zij het project over aan aannemer Steven Schadenberg uit Barger-Oosterveld. Hij is ook aanwezig om de inmiddels gestarte sloop te overzien. "Ik heb Henk (ten Napel, red.) opgebeld om te vragen naar het project."
(tekst gaat verder onder de foto's)
Van het een kwam het ander en al snel viel het besluit dat Schadenberg het plan zou overnemen. "Ik beschik zelf natuurlijk over enige ervaring. Bovendien is het een bouwproject in eigen dorp, dus lekker dichtbij", lacht hij.

Januari

Schadenberg houdt het al eerder bedachte plan aan. "De appartementen krijgen een grootte van tussen de 85 en 90 vierkante meter. De prijzen variëren van 300.000 tot 475.000 euro." De verkoop start volgend jaar. Schadenberg verwacht in januari te kunnen beginnen met de nieuwbouw, en tegen het einde van volgend jaar de appartementen te kunnen opleveren.
Geschiedenis
De Boogie Bar was jarenlang een van de populairste uitgaansgelegenheden van Emmen en omgeving. Siene en Casper Cramer openden in 1958 de voorloper: de SICA-bar. Tien jaar later volgde de naamswijziging. Onder leiding van de familie Lubbers groeide de Boogie Bar uit tot een bekende uitgaansgelegenheid, tot ver buiten Barger-Oosterveld.
Het is ook een ontmoetingsplaats waar vele liefdes opbloeiden. Loop in Barger-Oosterveld rond en vraag de inwoners waar ze elkaar ontmoet hebben. Het duurt niet lang of je treft een stel aan dat je de naam Boogie Bar toefluistert.
In 2000 is Henk Lubbers de laatste telg uit de familie die als bedrijfsleider aantreedt. Hij verkoopt het pand in 2005 door aan een nieuwe eigenaar. Maar tegen die tijd was de concurrentie van de mega-discotheken in Duitsland, en de danscafés in het centrum van Emmen te groot. De Boogie Bar sloot in 2019 definitief de deuren.
Sloop Boogie Bar gestart

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.