Zorgen bij gemeenteraadsleden over tijdelijke oplossing geluidsmuur Spier

De geluidsmuur bij Spier (Rechten: RTV Drenthe / Petra Wijnsema)
De geluidsmuur bij Spier
De gemeente Midden-Drenthe gaat aankomende maandag in gesprek met het dorp Spier over een tijdelijke oplossing voor de geluidsmuur. De aanleiding hiervoor is dat op korte termijn geen zicht is op een definitieve oplossing.
In de geluidsmuur langs de A28 zit al ruim 1,5 jaar een gapend gat, nadat de muur plotseling instortte. Het college heeft voor het dorp nu twee opties om het gat te dichten: er kan gebruikgemaakt worden van big bags (zakken die vaak gevuld zijn met zand) of van zeecontainers.
Deze mededeling werd vanavond tijdens een commissievergadering gedaan en riep bij enkele fracties meteen een reactie op.
"Het gat wordt dan dus tijdelijk gedicht", stelt Jan Jonker van Gemeentebelangen. "Ik kan mij voorstellen dat dit invloed heeft op de druk van de rest van de muur. Is dit wel veilig? Als het overgebleven stuk verder in elkaar zakt moeten we er rekening mee houden dat wij dan aansprakelijk zijn en niet de aannemer zoals dat nu het geval is."
Op de vraag waarom de gemeente nu de noodzaak voelt een tijdelijke oplossing te zoeken antwoordt verantwoordelijk wethouder Anique Snijders: "We hebben deze vraag vanuit het dorp gekregen en willen ze daarin tegemoetkomen. De definitieve oplossing is nog niet helder. Voor het herstel loopt de vergunningsprocedure met de aannemer nog."

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.