Martijn van Haaster nieuwe directeur van NAM

Martijn van Haaster
Martijn van Haaster © NAM
Martijn van Haaster wordt vanaf 1 januari de nieuwe directeur van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Hij volgt Johan Atema op die sinds 2018 directeur was van de NAM.
Van Haaster komt over van Shell, waar hij verschillende managementfuncties heeft bekleed in binnen- en buitenland. Sinds 2020 is hij vicepresident Technical Lean Assets Upstream van het olie- en gasbedrijf.

Uitdaging

Van Haaster noemt het "een uitdaging om in het huidige maatschappelijke speelveld de juiste balans te vinden tussen de zorgen en wensen van diverse belanghebbenden en daarnaast een belangrijke bijdrage te blijven leveren aan de energievoorziening van Nederland."
Johan Atema keert terug naar Shell. Welke functie hij daar gaat vervullen is nog niet bekend. Tijdens zijn directeurschap bij de NAM is de gaswinning in het Groninger gasveld gestopt.
Ook legde hij voor de parlementaire enquête aardgaswinning Groningen verantwoording af namens de NAM en bood hij excuses aan voor de gevolgen van de aardbevingen op de levens van Groningers. Verder werden onder zijn leiding bezuinigingen doorgevoerd bij het bedrijf.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.