Roel Boomstra neemt deel aan eerste NK dammen via internet

DAMMEN - Oud-Emmenaar Roel Boomstra is één van de tien deelnemers aan het NK online rapid dammen. Vanwege het coronavirus vindt het NK rapid dammen voor de eerste keer via internet plaats.

Het online NK vervangt het reguliere Nederlandse Kampioenschap, dat afgelopen april vanwege het coronavirus niet door kon gaan. Tien Nederlandse topdammers strijden nu vanachter hun computer om de nationale titel.

Meekijken via YouTube

Het online NK is een initiatief van de damclub Damlust uit Gouda. Het toernooi bestaat uit negen ronde. Per partij krijgen de spelers vijftien minuten plus tien seconden per set. Toeschouwers kunnen het damkampioenschap volgen via YouTube. Via een webcam kijken scheidsrechters mee op de computerschermen van de deelnemers. Zo moet voorkomen worden dat deelnemers vals kunnen spelen, bijvoorbeeld met behulp van een damprogramma.

Als tweevoudig wereldkampioen dammen is Boomstra een favoriet voor de titel. De negen overige namen worden op 24 juni bekendgemaakt, al is wel duidelijk dat er zeven van de spelers eerder al eens Nederlands kampioen zijn geworden. Het NK online rapid dammen staat gepland voor 24 tot en met 26 juli.

Deel dit artikel: