Politie houdt verdachte aan na wapenvondst tattooshop bij Nieuw-Buinen

De politie heeft wapens en een verdacht projectiel gevonden na een inval in een tattooshop aan de Glaslaan in Stadskanaal, pal over de grens bij Nieuw-Buinen. De eigenaar van het pand, een man, is door de politie aangehouden.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er wapens zijn gevonden, maar kan nog niets zeggen over het type en de herkomst ervan. Een team van de politie onderzoekt het onbekende projectiel dat in het pand gevonden is.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) was in het pand aanwezig. In verband met explosiegevaar werden omwonenden gevraagd om hun woningen te verlaten. Inmiddels is de EOD weer vertrokken. De recherche zette tijdelijk de straat af vanwege het onderzoek. Rond 21.30 uur werd de straat weer vrijgegeven.

Schietincident 2005

Bij hetzelfde pand werd in 2005 tatoeëerder Jannes Geerts neergeschoten door een politieagent. Geerts raakte daarbij zwaargewond en sleepte de agent voor de rechter. Op zijn beurt deed de agent aangifte wegens poging tot doodslag, omdat de tatoeëerder zich agressief gedroeg. De agent werd uiteindelijk schuldig bevonden aan poging tot doodslag, maar ging vrijuit vanwege zelfverdediging. Geerts werd vrijgesproken.

Buurtbewoner over wapenvondst Nieuw-Buinen

Meer over dit onderwerp:
112 politie Nieuw-Buinen wapens wapenvondst
Deel dit artikel: