Revolvers, geweren en kruisboog in tattooshop, twee verdachten vast

De tattooshop net over de provinciegrens (Rechten: Google Street View)
De tattooshop net over de provinciegrens
De politie heeft gistermiddag tientallen wapens aangetroffen bij een tattooshop in Stadskanaal, pal over de provinciegrens bij Nieuw-Buinen. Beide bewoners, een man en vrouw van 55 jaar, zijn aangehouden.
De politie verrichtte de inval na een anonieme tip en stuitte op 'een forse hoeveelheid wapens'. In het pand werden onder meer revolvers, jachtgeweren, kogelgeweren, hagelgeweren, een kruisboog, diverse soorten munitie en een oefengranaat gevonden.
Vandaag doorzoekt de politie de woning verder. Alle wapens zijn in beslag genomen, met uitzondering van de kruisboog. Dit wapen is alleen strafbaar als het wordt meegenomen naar een openbare ruimte.
Politiewoordvoerder Paul Heidanus over de inval:
Politiewoordvoerder Paul Heidanus over de inval bij Nieuw-Buinen

Tweede verdachte

Gisteren werd al duidelijk dat de eigenaar van het pand, een man, door de politie was aangehouden. Nu blijkt ook een vrouw vast te zitten. Zij worden vandaag gehoord over de aangetroffen wapens.
Vanwege explosiegevaar was de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gisteren ook aanwezig bij het pand. Omwonenden moesten tijdelijk hun huizen verlaten.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.