Man (20) opgepakt voor betrokkenheid bij dood Cas Steenbergen

Cas Steenbergen (23) overleed vorig jaar augustus
Cas Steenbergen (23) overleed vorig jaar augustus © RTV Drenthe
De politie heeft een 20-jarige man uit de gemeente De Wolden opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van Cas Steenbergen.
De 23-jarige Steenbergen kwam vorig jaar juli gewond thuis van het paardensportevenement CH De Wolden in Veeningen. De dag erna belandde hij in een coma, een maand later overleed hij.

Onderzoek heropend

De politie ging aanvankelijk uit van een noodlottig ongeluk, maar heropende het onderzoek begin deze maand omdat er nieuwe informatie was binnengekomen. Er wordt nu van uitgegaan dat Steenbergen is mishandeld toen hij naar huis wilde.
Man (20) opgepakt voor betrokkenheid bij dood Cas Steenbergen
De instantie Namens de Familie laat weten dat de ouders erg opgelucht zijn. "Dit is een goede stap in de richting."
Namens de Familie
Namens de Familie begeleidt slachtoffers, nabestaanden en andere naasten na een "dramatische gebeurtenis" om ze te ontlasten. Volgens de instantie komt er na zo'n gebeurtenis namelijk veel op de familie af. "Namens de Familie begeleidt en adviseert bij woordvoering en media-optredens zodat de juiste verklaring op het juiste moment gegeven wordt."

Opsporing Verzocht

Vorige week besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Die uitzending leverde zeker zestien tips op. Of die informatie naar de verdachte leidde, is niet bekend.
In het misdaadprogramma toonde de politie beelden van een man die achter Steenbergen aanrent. Ook was er een vrouw die de man op afstand hield, alsof ze hem wilde tegenhouden. De politie vroeg beiden om zich te melden. Of dat is gebeurd is niet duidelijk.
De verdachte man uit De Wolden zit vast in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.