Plan: Alle eredivisieduels trappen op uniek tijdstip af, nog geen akkoord over zondagavondduels

Alle eredivisieduels worden komend seizoen, als er geen publiek bij mag, op unieke tijdstippen gespeeld. (Rechten: RTV Drenthe)
Alle eredivisieduels worden komend seizoen, als er geen publiek bij mag, op unieke tijdstippen gespeeld.
VOETBAL - Alle duels in de eredivisie worden komend seizoen, zolang er geen publiek in het stadion mag, op een uniek tijdstip gespeeld. Daarnaast is er gesproken om één eredivisiewedstrijd per week te spelen op zondagavond om acht uur. Zolang er geen publiek welkom is, zal er ook op maandagavond gevoetbald worden.
Vanmiddag bereikten de eredivisieclubs in de inmiddels welbekende conference-call grotendeels een akkoord hierover. Toch is er, in tegenstelling wat diverse andere media beweren, nog geen akkoord gegeven voor het spelen op de zondagavond om 20.00 uur. Dit wordt bevestigd door FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers.
Het competitieweekeinde zonder publiek wordt gestart op vrijdag om 18.30 uur. Verder wordt de late wedstrijd op zaterdagavond niet langer gepland om 20.45, maar om 21.00 uur. De start van het nieuwe seizoen staat gepland voor halverwege september.

Burgemeesters aan zet

Met de tijdstippen willen de partijen (clubs en zendgemachtigde FOX) tegemoet komen aan alle voetbalfans en vanzelfsprekend is er ook een eigen belang. Aangezien alle duels apart worden uitgezonden, bereik je het maximaal aantal mogelijke tv-kijkers.
Als de clubs akkoord zijn is het de beurt aan de burgemeesters. Als zij niet instemmen moeten de clubs opnieuw in overleg.
Aanvangstijdstippen Eredivisie zonder publiek: Vrijdag: 18.30 uur en 21.00 uur. Zaterdag: 18.30 en 21.00 uur. Zondag: 12.15, 14.30, 16.45 en 20.00 uur. Maandag: 20.00 uur.
Aanvangstijdstippen Eredivisie met publiek: Vrijdag: 19.45 uur. Zaterdag: 2x 18.30 en 2x 21.00 uur. Zondag: 12.15, 14.30, 16.45 en 20.00 uur.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.