Miljoenen voor opheffen en veiliger maken van onbewaakte overwegen

Er komt 15 miljoen euro voor het opheffen of beveiligen van onbewaakte overwegen veilig te maken.  (Rechten: RTV Drenthe / Serge Vinkenvleugel)
Er komt 15 miljoen euro voor het opheffen of beveiligen van onbewaakte overwegen veilig te maken.
Het kabinet trekt 25 miljoen euro extra uit voor het verbeteren van de veiligheid van spoorwegovergangen. Het grootste deel daarvan, 15 miljoen euro, is bestemd voor het opheffen en beveiligen van onbewaakte overwegen. Dat meldt de staatssecretaris van Infrastructuur, Stientje van Veldhoven.
Een treinmachinist kwam vorige maand om het leven toen hij op een onbewaakte overweg in Hooghalen op een trekker botste. "Het is belangrijk dat zulke ongevallen worden voorkomen", schrijft Van Veldhoven aan de Tweede Kamer. De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht door politie en verschillende inspecties.

Drenthe: 16 onbewaakte overwegen

Staatssecretaris van Veldhoven kondigde eerder al aan dat onbewaakte overwegen uiterlijk eind 2023 tot het verleden moeten behoren. Van de 180 onbewaakte overwegen die er anderhalf jaar geleden nog waren in Nederland, zijn er inmiddels 49 opgeheven of beveiligd. Met het extra geld kunnen snel nog 76 onbewaakte overwegen worden aangepakt. Het totale budget hiervoor komt nu op 80 miljoen euro.
Drenthe heeft nog 16 onbewaakte overwegen. 9 daarvan staan op een lijst om zo snel mogelijk opgeheven te worden.

Lees ook:

<p><strong>Gebruik jij de RTV Drenthe-app al?</strong></p><p>Mooi! Dan volg je heel gemakkelijk het laatste nieuws uit Drenthe 24 uur per dag.</p><p>Heb je de app nog niet? Download hem dan nu <a href="https://apps.apple.com/nl/app/rtv-drenthe/id421357035">hier voor Apple</a> en <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.rtvdrenthe.android">hier voor Android</a>.</p>

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl