Slachtoffer zedenmisdrijf Roden is jong meisje

De politie doet onderzoek in de buurt van de steeg (Rechten: Persbureau Meter)
De politie doet onderzoek in de buurt van de steeg
Het slachtoffer van het zedenmisdrijf dat gisteren gepleegd is in Roden, is een jong meisje. Dat meldt de politie.
Het meisje was aan het spelen in een steegje vlakbij de Geluklaan toen ze rond 17.00 uur werd aangesproken door een onbekende man. Daarna werd ze seksueel misbruikt. Wat het kind exact is overkomen, kan niet worden gemeld, volgens de politie. "De exacte feiten zijn namelijk belangrijk voor het onderzoek."

Burgernet en signalement

Na de melding is in de ruime omgeving van Roden een burgernetmelding uitgestuurd om uit te kijken naar de verdachte. De beschrijving van de man kwam naar voren uit de eerste gesprekken die met betrokkenen in de omgeving van de Geluklaan werden gevoerd. De steeg leidt vanuit de Aukemastraat naar een speeltuintje aan het Nijlandspark, waar op dat moment meerdere kinderen aan het spelen waren.
Via burgernet werd een signalement gegeven. Het ging om een zongebruinde man van tussen de 40 en 50 jaar oud, met een stoppelbaard en bruin haar. Hij droeg een blauw t-shirt en fietste op een zwarte fiets met tassen. Naar aanleiding van deze melding ontving de politie vanuit Roden, maar ook vanuit nabijgelegen plaatsen als Leek en Eelde, diverse meldingen. Dit heeft niet geleid tot een spoor naar de onbekende man.

Buurtonderzoek en camerabeelden

De politie is direct begonnen met een buurtonderzoek. Daarbij is ook gevraagd of mensen over camerabeelden beschikken van de steeg of directe omgeving. Een soortgelijke vraag werd via social media gesteld. Een aantal inwoners van Roden heeft aangegeven dat ze beschikt over beveiligingscamera's.
Het is nog niet bekend of er beelden zijn die voor het onderzoek te gebruiken zijn. Wel benadrukt de politie dat het verkrijgen van beelden van grote waarde kan zijn voor het onderzoek.

Specialistisch onderzoek

Naast het buurtonderzoek is er ook sporenonderzoek verricht. Daarbij is onder andere gebruik gemaakt van een speciale speurhond.
De gesprekken met het slachtoffer worden door gespecialiseerde rechercheurs gedaan. Dat vindt plaats in een omgeving die voor het kind zo min mogelijk belastend is.
Mensen die informatie hebben worden verzocht te bellen met 0900-8844. Ook is het mogelijk om digitaal met de politie in contact te komen via www.politie.nl/contact.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.