Demonstratie Black Lives Matter in Emmen gaat door

Het Black Lives Matter Solidariteitsprotest in Emmen van aanstaande zondag mag van de gemeente doorgaan. De vergunning voor de demonstratie wordt verstrekt. Wel moeten er nog wel een aantal afspraken op papier worden vastgelegd. Maar zodra dat is gedaan, geeft de gemeente groen licht voor het protest.

Eerst wilde de organisatie demonstreren op het Raadhuisplein, maar in overleg met de gemeente is er uitgeweken naar parkeerplaats De Vreding, een paar honderd meter verderop. Op die manier kan iedereen anderhalve meter afstand houden.

Voorwaarden voor demonstratie

De organisatie moet van de gemeente aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet iedereen anderhalve meter afstand van elkaar houden. De organisatie doet dit door het plaatsen van kruisjes op de grond. Daarnaast zitten er eisen aan het geluidsvolume tijdens de demonstratie. Burgemeester Eric van Oosterhout laat weten dat mondkapjes niet verplicht zijn, maar de organisatie roept iedereen wel op om een mondkapje te dragen.

De organisatie en de gemeente verwachten dat er zondag ongeveer tweehonderdvijftig mensen zullen komen. Maar mochten er meer mensen komen, dan is daar wel de ruimte voor. Op de parkeerplaats kunnen zevenhonderdvijftig mensen op anderhalve meter afstand staan.

Tegendemonstratie

Op Facebook wordt opgeroepen voor een tegendemonstratie, genaamd All Lives Matter. Burgemeester Van Oosterhout laat weten dat hij voor deze demonstratie nog geen vergunningsaanvraag heeft ontvangen.