Presentatie plannen De Buitenplaats uitgesteld op verzoek van raad

Museum De Buitenplaats
Museum De Buitenplaats zit financieel in zwaar weer © Sake Elzinga
De presentatie van toekomstplannen voor museum De Buitenplaats in Eelde, gaat niet door. Morgenmiddag zouden de plannen worden gepresenteerd die de toekomst van het noodlijdende museum moeten waarborgen, maar de gemeenteraad van Tynaarlo steekt daar een stokje voor.
De gemeenteraad nam namelijk eerder een amendement aan waarin zij het college oproept om 'even niets te doen' omtrent het museum. Met het oog op de plannen voor de centrumtontwikkeling in Eelde - waarin mogelijk een rol is voor het museum - wil de raad dat er pas op de plaats wordt gemaakt. Ook is de raad niet onverdeeld enthousiast over de plannen om van De Buitenplaats een dépendance van het Drents Museum te maken.

Tot nader orde

Dat laatste is wel de inzet van het Drents Museum. Samen met Het Drentse Landschap en de provincie Drenthe, moet De Buitenplaats nieuw leven worden ingeblazen. Alle partijen zouden morgen eveneens aanwezig zijn bij het persmoment in Eelde.
Naar aanleiding van een publicatie van het lokale nieuwsmedium Dorpsklanken, werd vanavond tijdens de gemeenteraadsvergadering het persmoment uitgesteld door wethouder Hans de Graaf. Dat persmoment zal sowieso pas na 12 december plaatsvinden. Die avond wordt namelijk de gemeenteraad bijgepraat over de plannen van het museum.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.