Brand bij café 't Geveltje in Coevorden is aangestoken

Het Geveltje na de brand (Rechten: RTV Drenthe/Janet Oortwijn)
Het Geveltje na de brand
De brand bij café 't Geveltje in Coevorden is aangestoken. Dat bevestigt de politie. Bij de brand kwam de 58-jarige kroegeigenaar, Bart Hensen, om het leven.
De politie heeft gisteren het onderzoek op de plaats van de brand afgerond. "Er zijn brandversnellende middelen gevonden, dat is een indicatie voor brandstichting", zegt een woordvoerder. Welke middelen precies zijn aangetroffen, wil de politie niet zeggen.
In de nacht van zondag 31 mei op maandag 1 juni brak tussen twee en drie uur brand uit boven café 't Geveltje aan de Friesestraat in Coevorden. Al snel werd duidelijk dat er een persoon werd vermist. Het lichaam van het slachtoffer werd na het blussen van de brand in het pand aangetroffen.
Volgens de woordvoerder zijn meerdere getuigen gehoord. Wie de brand heeft gesticht, is nog niet duidelijk. "We houden alle opties open. We bekijken ook beelden en we zijn nog in afwachting van forensische uitslagen."

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.