De Ring - kind van een Duitse soldaat

En weer zet Johan Schultingh zijn leven op de kop door nog een keer naar Bosnië af te reizen. De nieuwsgierigheid naar zijn biologische vader, de Duitse soldaat, is simpelweg te groot. Hij vindt er meer dan hij zocht.

In hoofdstuk 12: 'Een spoor' lezen we hoe Johan toch nog een keer naar Bosnië gaat. Mei 2004, vlak voor de zomerhitte, vertrekt hij, voorzien van nieuwe informatie over zijn vader, de Duitse soldaat Wolfgang Steinhauser. Met hulp van passanten en het nodige toeval wordt hij naar Kulen Vakuf geleidt. Het plaatsje waar zijn vader is gefotografeerd. Johan komt steeds dichterbij.

Drenthe Toen-podcast, De Ring, hoofdstuk 12

Hier had mien vaoder lopen, hier was hij bang west, hier had hij misschien wel aan mien moeder dacht en hier leup ik nou ok..."
Johan Schultingh, De Ring

Jans Polling schreef 'De Ring' op basis van een waargebeurd verhaal (Rechten: RTV Drenthe / Sophie Timmer)

Hoofdstuk 13: 'Herkenning'. En dan staat Johan ineens middenin Kulen Vakuf. Het is alsof de bliksem door hem heen slaat. Eindelijk vindt hij iets tastbaars. De plaatselijke pastoor helpt hem verder en zet Johan op het spoor van Dana Begovic. Een voormalig docente Duits en geschiedenis die alles van de Tweede Wereldoorlog en de Duitse militaire aanwezigheid weet. Maar Dana is niet thuis...

Drenthe Toen-podcast, De Ring, hoofdstuk 13

RTV Drenthe Podcasts

Cassata: Zaterdags praat Margriet Benak met haar gasten over de politiek en actuele onderwerpen die spelen in Drenthe.

Binnen de Muren: Hoe is het leven in de gevangenis? Marjolein Knol dook gevangenis Esserheem in en sprak met gedetineerden en bewaarders.

De Hilte 11: Het leven van een boerenfamilie verandert ingrijpend tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vier generaties van de familie Nijboer praten erover in deze podcastserie. De Hilte 11 is een samenwerking tussen RTV Drenthe en het Drents Archief.

Drenthe Toen: Iedere zondag hoor je verhalen uit de Drentse geschiedenis bij Drenthe Toen. Historicus en presentatrice Sophie Timmer presenteert.

Deel dit artikel: