Brand in winkelpand Roden onder controle

In een pand aan de Kanaalstraat in Roden, vlakbij Kampeerhal Roden - de voormalige Vrijbuiter, is vanavond brand ontstaan. Er waren zes korpsen uit de omgeving opgeroepen voor de brand.
Even na 23.00 uur was de brand onder controle. Volgens de brandweer blijft er vanwege bluswerkzaamheden de komende uren nog wel rook vrijkomen door sloop- en bluswerkzaamheden.
In het pand zat naast een fietsenwinkel ook een meubelmaker en een surfwinkel. De brandweer probeerde voornamelijk te voorkomen dat de brand zou overslaan naar een achtergelegen pand.

Gecontroleerd uitbranden

Volgens woordvoerder Marcel van Alphen van Veiligheidsregio Drenthe ging het om een zeer grote brand die in een meterkast is ontstaan. Hij zegt dat er geen slachtoffers zijn gevallen.
De brandweer heeft het pand gecontroleerd laten uitbranden. Op die manier gaat de rook omhoog en heeft de omgeving daar minder last van. Even voor half negen is er een NL-Alert verzonden vanwege de rookontwikkeling. Het advies is om ramen en deuren te sluiten mocht de rook overlast veroorzaken.
Hoe de brand is ontstaan, is onduidelijk.

Publiek

Op Twitter schrijft de Veiligheidsregio dat er bij de brand een 'enorme toestroom van publiek' is en dat de coronamaatregelen niet worden nageleefd. "Ga naar huis! Houd afstand en geef hulpverleningsdiensten de ruimte. Denk om uzelf en om anderen", is de oproep van de Veiligheidsregio.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.